tips

fixa fräschare fötter

1 börja med att ta bort gammalt nagellack med remover. sänk ner fötterna i en stor balja varmt vatten, gärna med ett uppmjukande fotsalt, i minst tio minuter torka fötterna och fila bort förhårdnader med fotfil eller pimpsten.

2 applicera en fotpeeling och skrubba bort döda hudceller runt hela foten och underbenet. lägg en djuprengörande och mjukgörande fotmask som får verka medan du softar i soffan. skölj av med ljummet vatten och torka noga, särskilt mellan tårna.

3 klipp tånaglarna rakt av, runda inte av kanterna — det kan leda till nageltrång. om nagelbanden har börjat växa ut på naglarna kan du mjuka upp dem med nagelbandspeeling innan du försiktigt petar ner dem med en orangepinne. regelbunden användning av vårdande nagelbandskräm håller naglar och nagelband i toppform.

4 smörj in fötter och underben med en fotkräm och unna dig en stunds behaglig massage. välj fotkräm efter behov: återfuktande, vårdande eller svalkande.

5 torka nagelplattan torr från kräm. ett lager underlack jämnar ut nageln och skyddar den mot missfärgningar. två lager nagellack och förseglande överlack gör resultatet tåligt och hållbart.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback